perjantai 11. heinäkuuta 2014

Throwback: Gramvousa island & Balos lagoon

Tässäpä ensimmäinen lomapostaus! Jos siis jollekin ei ole vielä asia valjennut; olimme siis poikaystäväni kanssa viime viikon (29.6.-6.7.) Kreetalla, Haniassa, tarkemmin vielä Malemen lomakylässä. Pääasiassa löhöiltiin vain, mutta tässä toinen meidän aktiviteetteja sisältänyt päivä. :-)

Keskiviikkona lähdettiin heti aamusta meriretkelle! Bussikyydillä Kissamokseen, jonka satamasta hypättiin laivaan, joka ei ollut mikään pikkupurkki, vaan n. 800 ihmisen laiva. Ensimmäisenä suunnattiin Gramvousan saarelle, johon oli satamasta tunnin matka.
Saarella oli aikaa hengailla parisen tuntia, ja saarella "päätarkoitus" oli kiivetä ylös linnan raunioihin. Me kuitenkin Oltzun kanssa skipattiin se, koska minä en tunnetusti tajunnut ottaa muuta kuin flipflopit jalkaan, joten kivistä ja hiekkaista ylämäkeä olisi ollut ikävä kiivetä.. Ja ihan hyvä, että jätettiinkin väliin, sillä kun 800 ihmisen massa lähtee kiipeämään mäkeä ylös (ja alas), mulle olisi varmasti iskenyt jonkun asteinen ahdistus siellä keskellä kaikkia! 
Saaren toisella laidalla oli ihana valkoinen hiekkaranta, johon olisin voinut vaikka halutakin, mutta sekin täyttyi nopeasti turisteista, joten suunnattiin saaren toiselle, hieman kivikkoisemmalle puolelle. Saatiin olla siellä ihan kahdestaan, ilman isoa turistimassaa ympärillä. Ja maisemat oli aivan upeat!
Rannalla oli paljon tällaisia kohtia, joissa oli merisuolaa. Aurinko porotti niin kuumasti, että vesi haihtui pois.
Innokas turistipoju!
Ylhäällä linna, joka jäi lähempää näkemättä..
Löydettiin oikein mukava spotti, jossa minä pääsin ottamaan aurinkoa, ja Oltzu pääsi pulahtamaan veteen. Vedessä muuten oli vaikka minkälaista oliota, kaloista simpukoihin! Oli mukava tutkailla ympärilleen rauhassa, ilman hälinää ja kiirettä.
Gramvousan rannalla oli merirosvolaivan hylky, joka oli minusta aika karmiva, hyrrh.
Pari tuntia Gramvousalla vierähti nopeasti ja oli aika lähteä kohti Baloksen laguunia. Laivalla matka kesti vain vartin kunnes oltiin jo perillä. Ensimmäinen ajatus Baloksesta; wow. Niiiiin paljon turkoosia vettä ja valkoista hiekkaa.... Ihmisiä tosin oli taas ihan liikaa meidän mieleemme, joten jätimme hiekkarannan sivummalle, ja vetäydyimme erääseen pieneen "altaaseen", joka oli sopivan syväkin! Siellä me sitten lilluimme kylpylämpimässä vedessä lähes kolme tuntia, ihan kahdestaan.♥
Mulla on tältä matkalta Oltzusta tällaisia samanlaisia kuvia varmaan 10! Kaikissa se vaan kelluu eri paikassa... :D
Pian olikin jo aika jättää hyvästit ihanalle laguunille ja taivaallisen lämpimälle vedelle. Hypättiin laivaan ja ajeltiin takaisen Kissamokseen, josta bussilla sitten Malemeen omalle hotellille. Ihana retki, ihana sää, ihanin seura.♥ Suosittelen lämpimästi tuonne lähtöä, ei voi pettyä!

6 kommenttia:

  1. Odotin enemmän kuvia :/ +vain yksi kuva missä sinä olet. Vähän pettymys postaus, mutta varmasti teillä oli mukava reissu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläpä huoli, on näitä postauksia tulossa lisääkin. Ja en kehdannut laittaa hirveästi kuvia, sillä tosi monissa kuvissa on vaan Oltzua, ja minua on siksi niin vähän, koska minähän siellä kameran takana seikkailin. Ja joo, oli ihana reissu :-)

      Poista
  2. Seuraavaan enemmän sun naamaakin!:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähä miten onnistuu, musta on supervähän kuvia tuolta viikolta :-D

      Poista
  3. Oot aivan mahtavan hyvä ja luonteva tekemään vlogia! Jatka samaan malliin !!!!

    VastaaPoista